Aku baru je dapat news ni petang tadi. Ramai yang sedang memperomosikan hosting dari 000webhost.com. Aku juga turut serta memperomosikan hosting percuma ini. Betul ke affiliate 000webhost scam?
Aku terbaca di forum ada yang tak dapat bayaran program affiliate dari 000webhost. Aku pon tak tau kebenarannya sebab aku masih belum cukup kuota untuk claim bayaran dari 000webhost.
Sumber yang diperolehi dari forum digital pointdan dan post seorang blgger link kat bawah ni :
Aku masih tak tahu sama ada program affiliate 000webhost adalah scam atau pun tidak.
000webhost menawarkan $5 bagi setiap pendaftaran baru di bawah kita. Ramai yang berpendapat, takkan la die nak bayar $5 pada setiap refferal. Dah la bagi hosting percuma.
Secara logiknya boleh kah webhost bayar kepada kita? Dari manakah webhost mendapat keuntungan untuk membuat pembayaran kepada kita?
Siapa yang berpengalaman boleh la tolong jelaskan kat sini. Yang pastinya perkhidmatan free hosting yang ditawarkan berfungsi dengan baik. Kepada pengguna yang menggunakan perkhidmatan 000webhost tidak perlu risau. Tetapi lebih baik jika korang dapatkan domain dan hosting sendiri.
So siapa yang terasa ditipu atau yang sudah dapat bayaran dari 000webhost boleh la kongsi-kongsikan kat sini yer.
ps : Ada sesiapa yang boleh menyiasat kesahihan news ni?
ps : Buat Duit Online - USD6 Hanya Jawab Survey Mudah Di Sini
If you're new here, you may want to subscribe to my RSS feed. Thanks for visiting!
RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

July 3rd, 2008 at 12:15 pm
Ya, kepada sesiapa yang pernah mendapat bayaran, sila kongsikan bersama dengan bukti pembayaran tersebut…
Sebab kita tak nak buat kerja sia-sia. Ye tak?
Pengalaman saya menggunakan 000webhost.com.
Saya register 2 account yang berlainan dengan menggunakan dua email yang berlainan. Tapi data-data yang saya masukkan adalah sama. Fungsinya bagus dan tiada restriction…
Lepas tu… Selepas kira-kira dua bulan la…
Website saya dah takde…
Ada error mesej yang terpapar.
“Canceled for abuse”
Wah….
apa dah jadi….
Send support ticket pun tak dapat.
Katanya
“Your account is inactive”…
Tapi yang peliknya program affiliate masih aktif…
Masih boleh login.
Dan bila refer orang, masih dapat nampak orang tu dalam list kita…
Tapi belum cukup kuota untuk cash out…
So, sesiapa yang mengalami nasib yang sama boleh kongsikan?
Atau sesiapa yang dapat bayaran dah dalam tangan, boleh kongsikan juga ya?
Pangerans last blog post..Firefox 3
July 3rd, 2008 at 7:59 pm
sebab tu aku berat hati nak join bende nih. Tapi aku try gak la sebab nk test hosting diorang je..
July 4th, 2008 at 2:33 am
So memang btul la scam yer? Just hosting je la ok ni?
July 4th, 2008 at 4:05 am
betul betul scam ke? entahlah. aku tatau sgt. hehehe. cuba sekali jer. hmm…takper la nasrun. nanti ko cuba la dulu. kalau tak bayar nak wat cemaner. tapi dapat hosting free ok la tu
July 4th, 2008 at 7:34 am
aku tak kata scam. tapi ramai yang cakap camtu la. dlu, aku orang kuat yang kata awsurvey scam. sekali diorang bayar aku. bukan sekali. tapi 2 kali. so, rule aku. kalau aku tak dapat 100 usd dulu dan request, aku takkan kata bende tu scam.
Ps: tapi klu tul2 dah terang lagi bersuluhkan mentari, klu dah scam tu. scam la gak kot..
July 4th, 2008 at 10:13 pm
Hmmm….tu yg macam malas je nak guna benda free mcm ni, tipu la, ape la….isk2x…
July 5th, 2008 at 2:08 am
[...] ini membayar dan tidaklah macam satu hosting yang baru je nak famous, tetibe orang kata macam bermasalah pulak. Kesian webhosting tu yek.. Aku yakin ada ramai yang telah mengetahui apa it http://www.Co.Cc ini. [...]
July 5th, 2008 at 1:53 pm
Ni khabar angin jekan? benda ni baru lagikan? kalau ada sape2 bagi bukti benda ni memang scam baru aku turunkan banner kat blog aku tu…
July 5th, 2008 at 1:58 pm
Tak tau sama ada khabar angin or bukan.
Aku nak tunggu blogger yang aku knal sendiri kata program ni scam dan dengan bukti. Ada dah dapat payment leh share2 kat sini.
July 5th, 2008 at 5:28 pm
Hmm…dah banyak dah dengar og citer pasal benda ni tipu, depa tak bayar pun… Kesian kepada sesiapa yg bersungguh2 menjayakannya…
kakerus last blog post..6 soalan buat anda – serius sangat ke nak jadi IM?
July 13th, 2008 at 12:16 pm
Brother banyak yang katakan ini adalah scam..saya pun masih belum tahu,saya baru habis siasat dari laman china,tak ada berita yang mengenai hal ini,kerana ramai yang aak asa minat tentang 000webhost,diorang lebih perhatikan co.cc,ada berita terkini saya akan informkan
pakar clickbanks last blog post..Ebook Panduan Percuma Rahsia Pro Affiliate _Bagaimana Menjadi Pro Afiliate Walau Tanpa Mailing List
July 13th, 2008 at 12:30 pm
Xper.. tak salah nak promote..
Vile dah cukup payment nanti tengok diorang bayar atau tak.
Lau tak baru aku caye benda ni scam..
July 23rd, 2008 at 5:11 am
ye ke scam? sbb kawan saya ckap die dah dpt 1st payment dr 000webhost nih…
July 23rd, 2008 at 5:27 am
Bagus tu faiz.. So,membuktikan webhost bukan program scam.
Boleh bagi link blog kawan kamu tu?
July 23rd, 2008 at 5:44 am
@ Faiz
Sapa kawan awak tu?
Ada bukti pembayaran tak?
Kalau betul tak scam, wah…
Berita baik nih…
@ Bro Nasrun
Cool theme baru ni…
Macam pro…
Cantik dan “easy to eyes”….
Free theme ka?
Maybe nak guna untuk project mendatang…
July 23rd, 2008 at 6:04 am
This is Premium Theme.. But it is free.. Hehe.. Thanks Pangeran.
July 27th, 2008 at 3:04 am
ehm..da tak minat pakai hosting nih. better beli je hosting sendiri.
July 27th, 2008 at 3:37 am
Bukan beli…
Tapi sewa…
November 23rd, 2008 at 1:31 pm
@Pangeran…
ops, sorry… saya dah lupa la… mmg dah agak lama jgak psal ni…
November 23rd, 2008 at 1:32 pm
Memang dah lama pun.. memang diorg tak bayar..
List aku dah cukup still tak dapat payment..